Akupunktur

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en flere tusinde år gammel behandlingsform, som blot er én gren af et medicinsk system, som stammer fra Østen. Der er arkæologiske akupunktur-relaterede fund lavet af sten som er mindst 4000 år gamle, senere nåle lavet af for eksempel knogle eller bambus og den dag i dag findes en lærebog, som første gang omtales i år 206 f.K. Akupunktur er således en meget velafprøvet behandlingsform.

Akupunktur er en behandlingsform, hvor man med nåle stimulerer akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen for at skabe frit flow af qi (livsenergi) og derved genoprette kroppens balance. Akupunkturpunkterne ligger langs meridianbaner tilhørende de forskellige organer. De symptomer vi har, kommer af de ubalancer vi har i vores organsystemer, i yin og yang og ved at sætte tynde sterile engangsnåle i udvalgte punkter arbejdes på at genoprette balancen i kroppen, så symptomerne mindskes eller helt forsvinder.

Hvordan foregår en behandling?

Vi starter altid med en samtale, hvor jeg samtidig laver journal og vi taler om, hvordan behandlingen skal foregå, hvad du har af ønsker og hvad du kan forvente. Herefter påbegyndes selve behandlingen. Når nålene er sat og evt. anden behandling er udført, ligger du typisk og slapper af i 10 – 40 minutter alt efter, hvor længe nålene skal sidde. Herefter tager jeg nålene ud og så er behandlingen oftest færdig. Du er velkommen til at ringe til mig, hvis du har spørgsmål til behandling. 

Tilskud 

Fordi jeg er Registreret Alternativ Behandler (RAB) giver Sygeforsikringen “danmark” tilskud til akupunkturbehandlinger hos mig, ligesom de fleste sundhedsforsikringer helt eller delvist dækker behandling.

Pris og varighed

Pris pr. behandling 590 kr. 

Varighed cirka 55 minutter.

Behandlinger hos Holistikken

Auriculoterapi

Auriculoterapi er en nyere vestlig videnskab udviklet af den franske læge og ingeniør Paul Nogier i 1950’erne. Paul Nogier fandt ud af, hvordan hele kroppen er afspejlet i øret og hvordan man ved hjælp af pulsen og frekvenser, via øret, kan finde ubalancer i kroppen og derefter behandle dem via øret. Fordi øret afspejler hele kroppen, både organer, nervesystem, muskler, sener osv. er kan stort set alt behandles gennem øret og auriculoterapi bliver for eksempel brugt rigtig meget til allergi, høfeber, rygeafvænning, sukkerafvænning med mere.

Posturologi

Ligesom auriculoterapi er posturologi også en nyere vestlig videnskab. Posturologi er udviklet af den franske læge og forsker Michel Marignan. Posturologi er læren om kroppens holdning i hvile og bevægelse. Vi kan holde os oprejste uden at tænke over det og det kan vi fordi vores hjerne hele tiden modtager store mængder information om, hvor vi er i rummet og ud fra det bestemmes tonus i de muskler, som holder os oprejste. De informationer hjernen modtager, kommer blandt andet fra øjet, det indre øre og receptorer rundt om i kroppen, herudover kan kæbespændinger forstyrre det posturologiske system. Det vil sige, at hvis vi har en problemstilling med for eksempel kæbespændinger, en stram øjenmuskel eller andet som kan forstyrre det posturologiske problem, så kan det ske, at de informationer hjernen får om, hvor vi er i rummet, ikke stemmer overens med virkeligheden og dermed kan vi få en skæv kropsholdning, med smerter til følge. Med posturologi arbejdes på at finde skævheder og derefter behandle det problem, som skaber skævhederne med henblik på at genoprette en kropsholdning, som ikke er årsag til smerter.

Hvad behandles?

Fordi man med akupunktur, posturologi og auriculoterapi arbejder med at finde årsagen til symptomet / sygdommen, altså den ubalance som er årsag til problemet, kan det meste behandles. 

Noget af det, som jeg behandler mest i klinikken er smerter i muskler, sener og led, for eksempel hælspore og smerter i foden i det hele taget, smerter i knæ og hofte, iskiassmerter, rygsmerter som for eksempel lændesmerter, nakkespændinger, hold i nakken, men selvfølgelig også generelle smerter i ryggen, skuldersmerter og nedsat bevægelighed i skulder for eksempel efter frossen skulder, smerter i fingrene, hovedpine og migræne.  

Jeg behandler også søvnbesvær, stress, depression, høfeber, allergi, nedsat immunforsvar, hoste, rygestop, sukkertrang, afhængighed af for eksempel medicin (udtrapning skal naturligvis ske i samråd med egen læge), men også afhængighed af alkohol, koffeinholdige drikke med mere, bivirkninger i forbindelse med kemobehandling, menstruationssmerter, uregelmæssig menstruation, gener i forbindelse med overgangsalder, gener i forbindelse med graviditet, fødselsmodning og problemer efter fødslen.

Det er naturligvis ikke alt, som kan kureres, men ved sygdomme som ikke kan kureres, kan symptomerne fra sygdommen eller bivirkningerne af konventionel behandling ofte lindres. 

Du er velkommen til at ringe til mig og høre om min erfaring med det, som er dit problem.

Registreret Alternativ Behandler (RAB)

Jeg er Registreret Alternativ Behandler (RAB), hvilket betyder, at jeg lever op til særlige krav om blandt andet uddannelse, videreuddannelse, hygiejne, sterile engangsnåle og tavshedspligt.

Praktiserende akupunktører (PA)

Jeg er medlem af Praktiserende Akupunktører, som er den brancheorganisation, der stiller de højeste krav til deres medlemmer.