Yoga

Yoga hos Holistikken

Det vi i dag kalder yoga har del i en gammel indisk filosofi og egentlig kun 1 ud af 8 grene i et større system.

I Danmark findes i dag mange stilarter indenfor for yoga, helt fra den nok mest krævende Ashtanga Yoga til den mindst krævende Restorativ Yoga. Når du laver yoga, arbejder du typisk med både styrke, smidighed, balance og åndedræt. Yoga er både en fysisk og en mental praksis. Ifølge filosofien er det højeste du kan opnå indenfor yoga at stilne sindet.

Yin Yoga i Rønde mandage kl. 20-21

Dette hold oprettes i samarbejde med Trif Fitness.

Du behøver ingen erfaring med yoga for at deltage.

Yin Yoga egner sig ikke til gravide.

Sted: Rønde Idrætscenter, Multirummet (lige overfor hovedindgangen).

Tilmelding: via mail på mail@holistikken.dk

Medbring yogamåtte og to tæpper.

Meridian Yoga i Rønde tirsdage kl. 17-18.15

Dette hold oprettes i samarbejde med Trif Fitness.

Du behøver ingen erfaring med yoga for at deltage.

Sted: Rønde Idrætscenter, Multirummet (lige overfor hovedindgangen)

Tilmelding: via mail på mail@holistikken.dk

Medbring yogamåtte og et tæppe

Meridian Yoga i Auning mandage kl. 17.45-19.15

Dette hold oprettes i samarbejde med Gitte Ernst Hølchen, Energiernes Hus.

Du behøver ingen erfaring med yoga for at deltage.

Sted: Energiernes Hus i Auning

Nærmere info og tilmelding til Gitte Ernst Hølchen på aku@holchen.dk

Medbring yogamåtte og et tæppe.

Hvilken Yoga type passer til dig?

Meridian Yoga

I Meridian Yoga kobler jeg min viden fra den kinesiske medicin med en blanding af flere forskellige yoga stilarter, så når du kommer til Meridian Yoga kan du både møde elementer fra Ashtanga Yoga, Vinyasa Yoga, Hatha Yoga og Yin Yoga og på den måde laver vi både noget dynamisk og noget rolig yoga. Stillingerne er sat sammen til en helhed, hvor vi arbejder forskellige meridianbaner igennem. Vi arbejder hver gang med et tema og temaet kan både være udvalgte meridianbaner, forskellige kropsdele, hvor vi arbejder med meridianer som relaterer hertil og det kan for eksempel også være yoga for at forebygge hovedpine, nakkespændinger, lændesmerter eller noget helt andet. I Meridian Yoga arbejder vi både med dynamiske og rolige stillinger samt kortere og længere stræk. Vi afslutter hver gang med en afspænding/meditation.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga er en af de mest dynamiske former for yoga og har meget fokus på åndedrættet og alignment i stillingen. I Ashtanga Yoga laver du altid laver den samme serie og det er forudbestemt, hvad du skal gøre ved hver enkelt åndedræt. Ashtanga Yoga for mange både en udfordrende og meditativ praksis.

Hatha Yoga

Hatha Yoga er en mere rolig form for yoga end både Ashtanga Yoga og Vinyasa Yoga, men ikke så rolig som Yin Yoga. I Hatha Yoga er du typisk i stillingerne lidt tid og der arbejdes med både stående, siddende og liggende stillinger.

Yin Yoga

Yin Yoga er en meget rolig form for yoga, hvor vi arbejder dybt i kroppen med lange og blide stræk af bindevævet, typisk i liggende og siddende stillinger. I Yin Yoga er vi i stillingerne i 2-7 minutter ad gangen og vi giver os god tid til at mærke, hvad der sker i kroppen og fokusere på åndedrættet. Yin Yoga er en meget rolig og meditativ praksis og henvender sig især til dig, som trænger til at få noget mere ro ind i dagligdagen eller som har en meget aktiv hverdag og trænger til at arbejde med kroppen på en rolig måde. Yin Yoga egner sig ikke til gravide.

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga er en styrkende form for yoga, hvor der arbejdes med dynamiske overgange mellem stillingerne. Vinyasa Yoga minder om Ashtanga Yoga med solhilsner og fokus på åndedrættet, men i Vinyasa Yoga følger man ikke en bestemt serie.

Min yoga baggrund

Jeg har dyrket yoga i mange år, men først i 2017 taget en yoga uddannelse. Min yogauddannelse består af anatomi, asana (stillinger), pranayama (åndedræt), yogafilosofi, hands on adjustments, ashtanga yoga, flow yoga, Hatha yoga og gravid yoga, herudover har jeg videreuddannet mig indenfor Yin Yoga.

Hvad kan du forvente når du kommer til yoga hos mig?

Jeg går ind for en afslappet og hyggelig stemning, hvor vi samtidig er både seriøse og koncentrerede, hvor vi skal lave yoga uden at præstere og hvor det skal handle om, hvordan det føles og ikke, hvordan det ser ud. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage i yoga.